vrijdag 16 december 2011

weekendTIP macarons


Er is een soort van hype gaande hoe je zo simpel mogelijk toch lekkere
en goed ogende macarons kunt maken.
Ze zijn niet geworden als die van "Paul" uit Parijs, maar die intentie had ik ook niet
-smile-
Maar ze waren wel ERRUG LEKKER!!
 Laat 90 gram eiwit 24 uur op kamertemperatuur staan "rijpen".
(ja, gewoon buiten de koelkast dus)
Klop dit schuimig, voeg twee eetlepels fijne suiker toe en klop
het tot je pieken hebt.
 Zo dus.
 Meng in een kom 110 gram amandelmeel (bij een goede notenkraam op de markt te koop)
met 200 gram poedersuiker.
Spatel hier het eiwit doorheen. Niet kloppen dus!!
 Doe het beslag in een spuitzak en maak kleine rondjes op een bakplaat
met bakpapier.
Laat dit minstens een uur drogen.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schuif de plaat in het midden van de oven en bak ongeveer 15 minuten.
 Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Je kunt ze nu met van alles en nog wat vullen.
Ik maakte ganache:
 Laat 125 ml slagroom met 30 gram roomboter voorzichtig aan de
kook komen.
Giet dit over 125 gram pure chocola die je in kleine stukjes gebroken hebt.
Door de warme room smelt het snel.
 Roer het door elkaar en klop het kort (30sec) met de mixer.
met een mes smeer je een laagje tussen twee koekjes.
En dan proberen om je te beheersen.
Is ons niet gelukt.
Binnen een uur waren ze allemaal op.

Fijn weekend!
X

1 opmerking: